sobota 3. listopadu 2012

NÁŠ DEN

B. začne mručet mezi 6-7, po krmení a přebalení si někdy ještě spolu lehneme do postele, monotónním hlasem jí předčítám, až se mi z toho začne chtít spát, tak ji uhladím k spánku a zdřímnu si taky:)

Častější situace ovšem je, že jí usnout nejde a brečí, tak ji nosím na ruce nebo v šátku a aspoň něco málo doma udělám. Jít ven dopoledne je ale nereálné (pokud nechci, aby někde plakala sama), neb do koupelny se dostanu, až mezi 10-12 usne u otevřeného okna (simulace pobytu venku:)) a mám pak asi 3h času bez dítěte (takhle napsané to zní krásně, ale mám pocit, že za tu dobu toho stihnu jen třetinu toho, co bych chtěla).

Odpoledne vyrážíme ven nebo si ji v kočárku půjčují (pra)rodiče nebo (pra)prarodiče. Mezi tím vším je spousta kojení, přebalování, tulení, povídání, zpívání a tak.

Po návratu z venku s ní dělá blbosti M. a i koupání se ujal on. Já ji pak nakojím a v uspávání se střídáme. B. se každý večer kroutí a řve, jako bychom ji týrali a pomáhají jedině kapky na bolest bříška - chutnají jí, tak si je po jedné olizuje z dudlíku a uklidní se. Nicméně pořád je večerní uspávání záležitostí minimálně na hodinu, špatně usíná a není výjimkou, že bývá vzhůru i 17-23h - jak je pak přetažená, nemůže zabrat, chuďátko. V noci tak dvakrát kojím, ale jinak pak spí krásně 3-5h v kuse (to já se budím častěji než ona), je zlatá!

2 komentáře:

  1. šátkování večer nepomůže? jinak kojené děti chtějí večer často cucat. myslím, že tříhodinové intervaly musel vymyslet nějaký "chytrý" západní muž.. svoje druhé dítě kojím podle toho kdy chce a oproti synovi máme naprosté MINIMUM (minutky) pláče denně. ovšem obnáší to někdy kojení po velmi malých intervalech :-) jsem přesvědčená, že my, západní matky kojíme málo své děti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona by v šátku sice usnula, ale při odvázání se okamžitě probouzí. Kojím taky často, někdy i po půlhodině, ale zase musím hlídat blinkání. Nicméně!:) Teď už je to dobré a uspáváme prakticky bez pláče - zavedli jsme rituály a to je to, co jí asi chybělo, protože se asi po 3 dnech zklidnila a už ví, co ji čeká:)

      Vymazat