sobota 30. března 2013

6. MĚSÍCŮ

Bělinka má půl roku a mně to přijde jako chvilka, co se narodila... Je to to nejúžasnější, co se nám povedlo, i když jsem netušila, jak náročné mateřství bude a obdivuju kohokoliv, kdo má víc jak jedno dítě!

Za poslední měsíc je nejvýraznější změnou Bělinčino chování. Předtím jsme si libovali, jak si dokáže sama hrát a jak je spokojené miminko, co přes den prakticky nebrečí. A najednou, zničehonic (nebo zuby?!), sama skoro nevydrží, celý den kňourá a pořád by se jen nosila. Tak nosíme a čekáme, kdy naše kontaktní rodičovství zase začne nést ovoce.

Začali jsme s příkrmy, zatím tedy dost nesystematicky, ale docela jí chutná. Sama si drží a žužlá síťku (uvnitř je jablko, mrkev nebo avokádo) nebo ji krmíme rýžovou kašičkou s něčím z výše uvedeného. Než sní těch pár lžiček, trvá to dlouho a jídlo je všude, jak ji sem tam necháme zkoumat i lžičku nebo misku, proto se M. krmení zúčastňuje nerad:)

Sama od sebe se otáčí na bříško a zpět a překládáním rukou se pohybuje kolem své osy. Největší motivací je talíř s jídlem, otáčet se za hračkou ji ani nenapadne. Objevila nohy, tahá se za ponožky a chce si je nacpat do pusy. U "paci, paci" otvírá dlaně.


2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Nejdřív se musí naučit lézt, aby si sama dokázala sednout. Dokud to sama nezvládne, neposazujeme ji.

      Vymazat