pátek 7. června 2013

PŘÍKRMY 2

Změnili jsme způsob krmení a místo Montessori stolečku dáváme přednost B. usazené na klíně nebo v židličce, aby se cítila součástí společného jídla. A když jíme my, jí většinou i ona. Sahání do jídla ji už trochu omrzelo, teď mi pomáhá s nabíráním jídla na lžičku a ráda se se mnou o jídlo dělí (tzn. šermuje mi svou lžičkou před obličejem, abych z ní jako jedla taky:)).

Zatím není nic, co by jí nechutnalo a mě moc baví vymýšlet jí recepty. S oblibou do jídla přidávám třeba červenou čočku, zelené natě, různé druhy olejů, malé množství mletých semínek, mandlí... a B. je pokaždé vděčný strávník.

Jí už celkem velké kousky (jáhly, červenou čočku apod. netřeba mixovat), a tím jedním zubem si sama ukusuje třeba salátovou okurku, vařenou mrkev nebo cucá rovnou celé měsíčky sušených jablek a nemusím mít strach, že se začne dusit.

Klidně už jídlem nahradí kojení (a zapije to vodou z kohoutku nebo čajem - a docela kultivovaně, téměř bez bryndání, když jí skleničku lehce přidržuju) - tzn. neumřela by hlady, kdybych nebyla poblíž, ale stejně se kojí podle potřeby, jak si řekne (cca 10x za den).

Žádné komentáře:

Okomentovat