sobota 24. srpna 2013

VLOČKOVÉ SUŠENKY

Co se týče jídla, B. má ráda změny a poznávání nových chutí, tvarů (např. mrkev na proužky/kostičky/mrkvové pyré...) nebo různých kombinací surovin. Vymýšlím jí jídlo do ruky, ať je co nejvíc sebeobslužná a posledním favoritem, co moc chutná i nám jsou vločkové sušenky. 

Základem je jen směs jakýchkoliv vloček (pro malé děti jsou nejlepší jemně mleté) a nastrouhaného/pomačkaného/rozmixovaného ovoce, k níž lze přidat případně i oříšky, rozinky, semínka, med... Příprava je hotová během pár minut a dalších cca 15 trvá pečení.

verze z jemných ovesných vloček, strouhaných jablek a mletých mandlí

6 komentářů:

  1. To vypadá moc dobře, můžeš ten recept trochu podrobněji rozepsat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc nevím jak, já to prostě jen splácám dohromady, zhruba půl na půl vločky a ovoce - na jeden plech cca půl hrnku až hrnek? vloček a třeba 2 střední jablka. Řídím se spíš konzistencí, aby to nebylo moc řídké ani suché a pak lžičkou rozplácnu na plech:)

      Vymazat
    2. Aha, takže žádné vejce-drží to pohromadě jenom díky tomu ovoci. Super, vyzkouším:)

      Vymazat
    3. Ať Bertíkovi chutná!

      Vymazat
  2. Dneska jsme vyzkoušeli banán, mango a umixovat s mandlemi. Sušenky jsou zajímavě šťavnaté díky banánu. Fakt mňamka, díky! A pokračujeme v inspiraci - těším se na agarové želé :-) Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle kombinace zní obzvlášť výborně, vyzkouším!

      Vymazat