neděle 8. září 2013

ŽIVÁ VODA

Modrá v podhůří Chřibů je poměrně tradičním cílem našich výletů. Tentokrát jsme ale nenavštívili můj oblíbený archeoskanzen, ani jsme si neudělali procházku kolem rybníka na Velehrad, do baziliky a tajuplných katakomb pod ní, ale zajímal nás nový projekt Živá voda, který z různých úhlů přibližuje život pod vodou.


Největší atrakcí je prosklený tunel pod hladinou rybníka. Kolem nás líně plavaly ryby, některé těsně u skla, že jsme viděli každou šupinu, jiné tak daleko, že působily spíš jako přelud a já si tam připadala jako ve snu. Svět pod vodou je tak uklidňující...


V první školní den jsme měli celý areál pro sebe a B. jsme tak mohli dopřát volnost pohybu, aniž by hrozilo její zašlápnutí. Ryby ji nadchly, hlavně když se nějaká objevila v její úrovni.



Součástí areálu je i přírodní koupací biotop, ale k jeho vyzkoušení nám zrovna počasí nepřálo.


Na závěr jsme pobyli v herně plné aktivit zaměřených na hmatové vjemy a obdivovali dílka žáků (asi) ZUŠ, to všechno s vodní tematikou.

Díky Kohoutíkům za inspiraci! Živá voda nás nadchla a všema deseti ji dál doporučujeme k návštěvě!

3 komentáře:

  1. Je to tam super, že? Jsem ráda, že to klaplo a snad se bude sláva Živé vody šířit dál, stojí vážně za to. B. úžasná:o)

    OdpovědětVymazat
  2. vyzera to krasne!

    Inak pozyvam na giveaway o BIELENDA BALICEK, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. To jste měli prima výlet, díky za tip:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat