čtvrtek 1. prosince 2016

20 MĚSÍCŮ

* teprve teď jsme vyměnili vajíčko za velkou autosedačku
* umí říct, co se jí líbí, nelíbí, co jí chutná, co by chtěla, zážitky ("Amina - nový - balónek - má. Babička - dědou - koupili. Líbí - Elsou - Annou.:)")... překvapuje nás její slovní zásoba, používá různá synonyma (běžet / utíkat / prchat...)
* umí části spousty písniček a básniček
* ze Z. slovníku: pumákek - čumáček, jampiónek - Pinocchio, opopus - octopus (z písničky Slippery fish)...:)
* běhá, poskakuje, sama vyleze na vysokou skluzavku a sklouzne se
* hodně teď přišla na chuť čtení (knížky se zvířaty) a donese si nějakou vždycky, když začnu číst B. (což moc nevím, jak s tím naložit ke spokojenosti obou)
* ráda kreslí, lepí washi pásky a nálepky, pomáhá při vaření nebo vysávání, přebírá "velké" lego
* má své oblíbené kousky oblečení (koníkovou bundu, legíny s Peppou, veverkový svetr:)), nesnáší vypravování ven
* nedá se s ní moc domluvit, vzteká se, když není po jejím
* rozjedla se, vedou polévky, chutná jí i syrová i vařená zelenina (oblíbená je teď okurka, paprika, salát z červené řepy s jablky, kukuřice, mrkev, kedluben), pořád si dá radši polévku než třeba palačinku, jogurt s domácí marmeládou nebo ovocným pyré:) a stále je vydatně kojená
* krmí se převážně sama, prosí o pití nebo ubrousek
* sama si v kuchyni nachystá hrníček, misku, lžičku...
* začala docela spolupracovat u čištění zubů
* usíná mezi 20.30-22 (uspávání trvá hodinu, ale občas se střídáme s M.:)), budí se 3-6x za noc, odpoledne spí 1-2h

3 komentáře:

  1. Je kouzelná! Ikdyž si pořád říkám, že je mi vlastně jedno, jestli budeme mít kluka nebo holku, když ji vidím v té růžové sukýnce, tak se nemůžu ubránit jistý, preferencím ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Edi, jak zvládáš že se budí 3 - 6 x za noc? vyspíš se vůbec nějak, nebo to sečteno a podtženo dá jen třeba pár hodin nesouvislého spánku? nebo je to vzbuzení na mlíčko a během 5 minut si zas můžeš jít lehnout? Já si nedovedu představit... u nás se sunarem to, že se vzbudil v noci, znamenalo vstát, ohřát, nakrmit, znovu trochu uspat...a tudíž být vzhůru minimálně hodinu. A když to udělal tak jednou za noc, tak se to dalo... Liby

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Liby, 3x je pohoda - do půlnoci se vzbudí třeba 2x a to jsem ještě vzhůru (prostě se kojí a já u toho dělám něco na notebooku) a pak jednou nad ránem (spí vedle mě a kojím v polospánku, ještě nedávno potřebovala i čůrat/přebalit, to bylo blbý, že jsem se víc probrala, ale teď už většinou ne). Častěji se budí jen když jí rostou zuby, což minule jsem po týdnu takových nocí byla dost přejetá, ale teď je zase klid. Napsané to vypadá asi děsivěji:)

      Vymazat